öss yerleştirme sonuçları internetten yayınlanacak

ÖSS yerleştirme sonucu internetten açıklanacak
Ankara (AA)- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS yerleştirme sonuç belgelerinin adaylara bu sene gönderilmeyeceğini belirterek '''Adaylar yerleştirme sonucunu ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek'' dedi.
Yarımağan, adaylara gönderilen sonuç belgesinin üzerinde sadece ''hiç bir yükseköğretim programına yerleşmediniz'' ya da ''şu üniversitenin şu programına yerleştiniz'' ifadelerinin yazdığını belirtti. Yarımağan, şunları kaydetti:
''Bu seneden itibaren öss yerleştirme sonuç belgeleri adaylara gönderilmeyecek. Önceden de öğrenci internetten nereye yerleştiğini öğreniyordu, daha sonra adresine belge geliyordu. Biz sonuç belgesini gönderene kadar üniversiteye kayıt zamanı sona eriyor ve gönderilen belge bir işe yaramıyordu. Ancak bu seneden itibaren bu uygulamayı kaldırdık. Biz bunları postaladığımız için kart baskı, posta masrafı için de adaylardan para alıyoruz. Onun için dedik ki, biz adaylardan para almayalım, bunu da basmayalım. Biz zaten üniversitelere hangi öğrencinin hangi programı kazandığını, resimleriyle ve bilgileriyle gönderiyoruz. Adaylar da bunu ÖSYM'nin internet sayfasından (www.osym.gov.tr) öğrenecekler.''-YURTKUR tercihleri de internetten-YURTKUR ile ilgili bilgilerin verilmesi konusunda adayların tercih yaparken kredi ve yurt istek bilgilerini bildirmeyeceklerini söyleyen Prof. Dr. Yarımağan, önceden YURTKUR ile ilgili isteklerin yerleştirmeden önce, tüm tercihler için ayrı ayrı yurt ve kredi taleplerinin alındığını anımsattı. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra adayların üçte ikisinin hiçbir yere yerleşmemiş olduğunu belirten Prof. Dr. Yarımağan, şunları kaydetti:
''Böylece biz bu istekleri boşu boşuna almış oluyoruz. Yerleşenler de zaten bir yere yerleşiyor, oysa biz tercih sayısı kadar gereksiz yere adaydan bilgi almış oluyoruz. Onun için günümüz koşullarında bunun önceden alınması doğru değil. Yerleştirme sonucunu öğrenen aday bir yere yerleşmişse YURTKUR ile ilgili tercihlerini bizim bildireceğimiz tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasından yapacak.''

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya herşey ii güseldeeeee nerdeee bu sonuçlarrr artıkkk bunlarıııı görmek istiyozzz boşvernn eve falan gelmsnn ama artık açıklansnnn noluuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrr